Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση εναντίον δυτικών συμφερόντων ετοίμαζε ο ISIS από τη Λιβύη - Γι' αυτό τους βομβάρδισαν οι Αμερικάνοι

tags :
Νέα επίθεση εναντίον δυτικών συμφερόντων ετοίμαζε ο ISIS από τη Λιβύη - Γι' αυτό τους βομβάρδισαν οι Αμερικάνοι
Ο Chouchane ήταν ο αρχιτέκτονας δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 61 άνθρωποι
Επικείμενη νέα επίθεση του τρομοκρατικού χαλιφάτου της ISIS στη Δύση απέτρεψαν οι βομβαρδισμοί κέντρου εκπαίδευσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Λιβύη από αμερικανικά αεροσκάφη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο χρονισμός της συγκεκριμένης επίθεσης μεταξύ άλλων εναντίον ηγετικού στελέχους της ISIS και άλλων τζιχαντιστών μάλλον σχετίζεται με πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης νέα επίθεσης του ISIS εναντίον στόχων των ΗΠΑ και άλλων δυτικών συμφερόντων στην Ευρώπη.
Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, σύμφωνα με τον οποίο η δράση κατά του Τυνήσιου ηγετικού στελέχους Noureddine Chouchane - καταζητούμενου από καιρό από τις αμερικανικές αρχές - και άλλων στελεχών του ISIS πραγματοποιήθηκε για την αποτροπή επιθέσεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η επίθεση της αεροπορίας των ΗΠΑ στην τρομοκρατική εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφη τύπου F-15 που απογειώθηκαν από τη Βρετανία και στόχος της ήταν, μεταξύ άλλων, να ανασχέσει το κύμα σταθερής ενίσχυσης των τάξεων του ISIS στη Λιβύη από τη γειτονική Τυνησία.
Σύμφωνα με τυνησιακές αρχές, ο Chouchane ήταν ο αρχιτέκτονας δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων συνολικά 61 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους ξένης υπηκοότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης