Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Αβέβαιο το αποτέλεσμα της εν εξελίξει συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για συμφωνία με Βρετανία και προσφυγικό

WSJ: Αβέβαιο το αποτέλεσμα της εν εξελίξει συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για συμφωνία με Βρετανία και προσφυγικό
Την προσοχή όλων φαίνεται να έχει συγκεντρώσει η απειλή άσκησης βέτο του Έλληνα πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη συμφωνία με τη Βρετανία
Δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron στην εν εξελίξει σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους του για το δίκαιο των αιτημάτων του, στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Αυτό επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία διακυβεύονται πολλά τις ώρες αυτές για την Ευρώπη.
Χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας των συμφερόντων εντός της Ε.Ε. είναι και το γεγονός ότι ο Cameron έχει πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, με τον Γάλλο πρόεδρο, François Hollande και με την Πολωνέζα πρωθυπουργό, Beata Szydło.
Σε αυτό το πλαίσιο, η σύνοδος κορυφής φαίνεται ότι έχει εστιάσει περισσότερο στη ζήτημα της Βρετανίας και λιγότερο στο φλέγον ζήτημα - που ενδιαφέρει περισσότερο και την Ελλάδα - της αντιμετώπισης του προσφυγικού.
Πάντως, την προσοχή όλων φαίνεται να έχει συγκεντρώσει η απειλή άσκησης βέτο του Έλληνα πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη συμφωνία με τη Βρετανία, σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές χώρες δεν αφήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για τη διέλευση των προσφύγων στις επόμενες εβδομάδες.
Η WSJ επικαλείται «Ευρωπαίο διπλωμάτη», σύμφωνα με τον οποίο η απειλή της χώρας μας είναι σοβαρή, αλλά υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, τόνισε ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία με τη Βρετανία, για παράδειγμα στον τομέα των ίσων ευκαιριών στον ανταγωνισμό στις χρηματο-οικονομικές αγορές εντός και εκτός ευρωζώνης.

www.banknignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης