Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα απειλεί με veto στη Σύνοδο Κορυφής – Τι λέει έλληνας αξιωματούχος

Reuters: Η Ελλάδα απειλεί με veto στη Σύνοδο Κορυφής – Τι λέει έλληνας αξιωματούχος
Ρητές εγγύησεις ότι καμία χώρα δεν θα κλείσει τα σύνορά της ζητά η Ελλάδα, γράφει το Reuters
Ότι η Ελλάδα απειλεί να μπλοκάρει τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, θέτοντας veto (δικαίωμα αρνησικυρίας) στο κείμενο για το προσφυγικό και τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση απειλεί με veto, εφόσον τα συμπεράσματα της Συνόδου δεν αναφέρουν ρητώς ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν θα κλείσουν τα σύνορά τους, λόγω της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.
«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση στο κείμενο των συμπερασμάτων ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες {επί του προσφυγικού} έως την επόμενη Σύνοδο.
Καμία χώρα δεν θα πρέπει να κλείσει τα σύνορά της, έως τότε», ανέφερε, χαρακτηριστικά, έλληνας αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, στο πρακτορείο Reuters.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την πλευρά της Γερμανίας και της Γαλλίας ότι θα στηρίξουν την ελληνική θέση.
Ωστόσο, άλλες χώρες έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης