Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση

tags :
Schulz: Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση
Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σημαντικά στην καταγραφή και την ταυτοποίηση των προσφύγων, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος
«Καμπανάκι» για τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα έχει για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία ενδεχόμενη αποτυχία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έκρουσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, μιλώντας στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Ο Schulz εμφανίστηκε επικριτικός προς την τάση των κρατών-μελών της ΕΕ να αντιμετωπίζουν την κρίση αποκλειστική με βάση τη δική τους οπτική και κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ΕΕ για να εξέλθει από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.
Όσον αφορά την Ελλάδα, αναγνώρισε ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στην καταγραφή και την ταυτοποίηση των προσφύγων, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα.
Τόνισε δε ότι θα πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα σύνορα της με την πΓΔΜ.
Ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία της Ε.Ε. με την κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να συντονίζεται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε ανθρωπίνως δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, ώστε η χώρα να λάβει τους ερχόμενους 3 μήνες τα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο από όπου ξεκινούν προς την Ευρώπη πολλοί πρόσφυγες, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί το σχέδιο δράσης που συμφώνησε η Ε.Ε. με την κυβέρνηση της Άγκυρας και ανέφερε ότι η όποια μείωση των προσφυγικών ροών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω του χειμώνα.
Ο Schulz ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις στρατιωτικές ενέργειες της Άγκυρας στα κουρδικά εδάφη.
Τέλος, σε ότι αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος σημείωσε ότι έχουν άμεση ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μία Ευρώπη πιο αδύνατη πολιτικά και οικονομικά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στη δική της οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης