Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (FED): Δεν θα ήταν σοφό η FED να συνεχίσει τώρα την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων

Bullard (FED): Δεν θα ήταν σοφό η FED να συνεχίσει τώρα την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Αν και προηγουμένως ο James Bullard είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, πλέον σημειώνει ότι πλέον δεν συντρέχουν οι λόγοι που να υποστηρίζουν μια τέτοια κίνηση
Δεν θα ήταν σοφό η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια των ΗΠΑ δεδομένων των μειούμενων προσδοκιών για τον πληθωρισμό και την πρόσφατη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές, ανέφερε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας και διοικητής της FED Νέας Υόρκης, James Bullard.
Αν και προηγουμένως ο James Bullard είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, πλέον σημειώνει ότι πλέον δεν συντρέχουν οι λόγοι που να υποστηρίζουν μια τέτοια κίνηση.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν υποχωρήσει περισσότερο από το να θεωρούνται «άνετες», καθιστώντας πιο πιθανή μια υποχώρηση του πληθωρισμού και αδυναμία επίτευξης του στόχου 2% που έχει θέσει η FED, αναφέρει.
«Θεωρώ ότι δεν είναι σοφό να συνεχιστεί η στρατηγική εξομάλυνσης των επιτοκίων σε ένα περιβάλλον μειούμενων προσδοκιών για τον πληθωρισμό», επισήμανε ο Bullard και πρόσθεσε ότι «επιπλέον, οι μειούμενες χρηματιστηριακές τιμές και άλλες σφιχτότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες φούσκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης