Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davutoglu: Σύρος υπήκοος ο βομβιστής της Άγκυρας - Ο Assad φέρει άμεση ευθύνη, στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας

tags :
Davutoglu: Σύρος υπήκοος ο βομβιστής της Άγκυρας - Ο Assad φέρει άμεση ευθύνη, στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
O δράστης είναι υπήκοος Συρίας και μέλος της ένοπλης κουρδικής οργάνωσης YPG, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εννέα συλλήψεις
Την ταυτότητα του βομβιστή της Άγκυρας επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο δράστης είναι υπήκοος Συρίας και μέλος της ένοπλης κουρδικής οργάνωσης YPG, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εννέα συλλήψεις.
Μάλιστα ο Davutoglu προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, υποστηρίζοντας πως το καθεστώς Assad στη Συρία φέρει "άμεση ευθύνη" για την επίθεση στην Άγκυρα λόγω της στήριξης που προσφέρει στους Κούρδους της Συρίας.
"Η επίθεση απέδειξε ότι η YPG είναι προέκταση του ΡΚΚ.
Εμείς δεν είχαμε καμία αμφιβολία για αυτό.
Θα το αποδείξουμε και στους άλλους" τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να λάβει όποιο μέτρο κρίνει απαραίτητο κατά του καθεστώτος του Bashar al Assad.
Σημειώνεται πάντως πως ο επικεφαλής του PYD, των Κούρδων της Συρίας, αρνήθηκε πως βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.
Εν τω μεταξύ, νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε στρατιωτικό κομβόι στη νοτιοανατολική Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Η Τουρκία εξαπέλυσε ήδη αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του PKK στο Βόρειο Ιράκ, ως απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης