Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΠΕΚ πιέζει Ιράν και Ιράκ να συναινέσουν στο «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής

tags :
Ο ΟΠΕΚ πιέζει Ιράν και Ιράκ να συναινέσουν στο «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού με τους υπουργούς Ενέργειας Ιράν - Ιράκ στην Τεχεράνη χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις
Στην Τεχεράνη μετέβη την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Mohammed al-Sada, ο οποίος ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία του ΟΠΕΚ προκειμένου να πιέσει το Ιράν και το Ιράν να προσχωρήσουν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη μεταξύ Ρωσίας και Σ. Αραβίας για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου.
Στη συνάντηση συμμετείχε εκτός από τους υπουργούς Ενέργειας των Ιράν και Ιράκ και ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, η οποία έχει, ήδη, εκφράσει τη στήριξή της για την συμφωνία.
Ο Mohammed al-Sada όπως αναφέρει η Wall Street Journal, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά το Ιράν θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ και θα «παγώσει» επίσης τα επίπεδα της πετρελαϊκής του παραγωγής στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται, καταρχήν, για συγκράτηση της τιμής του πετρελαίου και κατ' επέκταση για τόνωσή της.
Η συνάντηση έληξε χωρίς να γίνουν επίσης ανακοινώσεις.
Ο υπουργός Ενέργειας του Ιράν Bijan Zanganeh δήλωσε, αργότερα, ότι σε γενικές γραμμές το Ιράν είναι διατεθειμένο να συμβάλλει σε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της τιμής του πετρελαίου, χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίσει σαφώς αν αυτό σημαίνει ότι αλλάζει η, μέχρι στιγμής, θέση του Ιράν για ανάκτηση των επιπέδων πετρελαϊκής παραγωγής που είχε προ της επιβολής του τριετούς εμπάργκο.
Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε μικρή αύξηση ενόψει της συνάντησης στην Τεχεράνη, κατά 2,5% στα 33,01 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης