Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πτώση το δολάριο ΗΠΑ έναντι ευρώ και γιέν, εν μέσω συμφωνίας για «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου

Σε πτώση το δολάριο ΗΠΑ έναντι ευρώ και γιέν, εν μέσω συμφωνίας για «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου
BNP Paribas: Το αμερικανικό νόμισμα βραχυπρόθεσμα κάτω από τα 114 γιέν και πάνω από τα 1,12 δολάρια ανά ευρώ
Εξασθένηση καταγράφει το δολάριο ΗΠΑ έναντι του ευρωπαϊκού και του ιαπωνικού νομίσματος την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, μετά την επιστροφή των τιμών του πετρελαίου σε πτωτική τροχιά, παρά την αρχική συμφωνία που επετεύχθη για «πάγωμα» του επιπέδου παραγωγής τεσσάρων μεγάλων πετρελαιο-παραγωγών χωρών (Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Κατάρ, Βενεζουέλα).
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει στο επίπεδο των 113,90 γιέν - από 114,54 γιέν χθες (-0,58%) - και στα 1,1175 δολάρια έναντι του ευρώ (+0,14%).
Η εξέλιξη καταδεικνύει, ότι η αγορά δεν πείστηκε για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας που επετεύχθη, καθώς η υπόσχεση «παγώματος» παραγωγής από τέσσερις μεγάλες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι και άλλες θα πράξουν το ίδιο, πραγματικά δεν ακούγεται ως κάτι που θα μπορούσε άμεσα να λειτουργήσει υπέρ της τιμής του πετρελαίου, με δεδομένο το μεγάλο και αυξανόμενο ημερήσιο πλεόνασμα παραγωγής.
Σύμφωνα με ανάλυση της γαλλικής τραπέζης BNP Paribas, υπό τις τρέχουσες συνθήκες το δολάριο ΗΠΑ θα συνεχίσει να υπόκειται σε πιέσεις εξασθένησης, με το ιαπωνικό νόμισμα βραχυπρόθεσμα να προβλέπεται ότι θα καταφέρει να διατηρηθεί κάτω από τα 114 γιέν και το ευρώ να καταφέρνει να ξεπεράσει το ορόσημο των 1,12 δολαρίων.
Οι φόβοι των επενδυτών για ενδεχόμενο Brexit οδήγησαν τη βρετανική στερλίνα σε εξασθένηση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την ισοτιμία GBPUSD να υποχωρεί στα 1,4355 δολάρια (-0,93%).
Οι εκτιμήσεις της BNP Paribas κάνουν λόγο για μέση τιμή 36 δολαρίων ΗΠΑ ανά βαρέλι αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) to 2016, η οποία θα βελτιωθεί σε 44 δολάρια το 2017.
Για το αργό πετρέλαιο διεθνούς αναφοράς Brent, οι αντίστοιχες τιμές προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν σε 37 και 46 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης