Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Λιγότερο προβληματικό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από το πρόγραμμα OMT

Weidmann (Bundesbank): Λιγότερο προβληματικό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από το πρόγραμμα OMT
Το πρόγραμμα QE είναι πολύ διαφορετικό από το πρόγραμμα OMT (αγοράς ομολόγων), σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας
Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δεν είναι αναγκαίο στο παρόν πλαίσιο εξέφρασε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann.
Ο ίδιος προχώρησε σε μία σύγκριση των προγραμμάτων QE και OMT (Outright Monetary Transactions - αγοράς ομολόγων) της ΕΚΤ, καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, ενώ σημείωσε ότι το QE είναι λιγότερο προβληματικό και επικίνδυνο από το OMT για την Ευρωζώνη.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα OMT εγκαινιάστηκε το 2012 και αποτελεί ένα όργανο νομισματικής πολιτικής, το οποίο επιτρέπει στην ΕΚΤ να καταστεί δανειστής της τελευταίας στιγμής για τα κράτη της ζώνης του ευρώ που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.
Ο ίδιος έχει επικρίνει στο παρελθόν το πρόγραμμα OMT, ενώ σήμερα, Τρίτη 16/2, τόνισε ότι η άποψή του για αυτό δεν έχει αλλάξει.
Τέλος, επεσήμανε πως η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη έχει σταθεροποιηθεί σε σύγκριση με το 2013, ενώ εκτίμησε ότι το πρόγραμμα OMT δεν θα ενεργοποιηθεί για όσο διάστημα η ΕΚΤ υλοποιεί το πρόγραμμα QE.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης