Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bertelsmann Foundation: Αντίθετο στο Brexit το 80% των υψηλόβαθμων στελεχών βρετανικών και γερμανικών επιχειρήσεων

Bertelsmann Foundation: Αντίθετο στο Brexit το 80% των υψηλόβαθμων στελεχών βρετανικών και γερμανικών επιχειρήσεων
Το 31% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το Brexit θα επιδράσει αρνητικά στις επενδύσεις τα επόμενα τρία χρόνια
Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τίθεται περίπου το 80% των υψηλόβαθμων στελεχών βρετανικών και γερμανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα του Bertelsmann Foundation.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση του Bertelsmann Foundation καταδεικνύεται ότι το 76% των κορυφαίων στελεχών βρετανικών επιχειρήσεων και το 83% των γερμανικών επιχειρήσεων έχουν την ίδια θέση, αντιτιθέμενα στο αποκαλούμενο Brexit.
Επιπλέον, μόλις άνω του 31% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι το Brexit θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρηματικές επενδύσεις στα τρία χρόνια μετά μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Επίσης, περίπου το 50% των υψηλόβαθμων στελεχών εκτιμά ότι το Brexit θα ήταν «ουδέτερο» σε επενδύσεις και απασχόληση, ενώ το 29% εκτιμά ότι μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε,.Ε. θα επηρέαζε αρνητικά τις θέσεις εργασίας στην επιχείρησή τους.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία αναμένεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. το νωρίτερο τον Ιούνιο, με τον βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron, να αναζητά εν τω μεταξύ μια συμφωνία για μεταρρύθμιση της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης