Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση εναντίον της Ελλάδας από μεταφορικές εταιρείες της Βουλγαρίας – Άνω των 10 εκατ. ευρώ οι απώλειες από τα αγροτικά μπλόκα

Μήνυση εναντίον της Ελλάδας από μεταφορικές εταιρείες της Βουλγαρίας – Άνω των 10 εκατ. ευρώ οι απώλειες από τα αγροτικά μπλόκα
Βουλγαρικές μεταφορικές εταιρείες μελετούν να μηνύσουν την Ελλάδα για τις οικονομικές ζημίες που υφίστανται ως αποτέλεσμα των αγροτικών μπλόκων στα σύνορα
Σε άνω των 10 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημίες που έχουν υποστεί οι βουλγαρικές εταιρείες από τις διαμαρτυρίες των ελλήνων αγροτών, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκα στα σύνορα εδώ και τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ένωση Διεθνών Μεταφορέων.
Μάλιστα, οι μεταφορικές εταιρείες της χώρας σχεδιάζουν να ζητήσουν αποζημιώσεις από την Ελλάδα για την οικονομική ζημία που υφίστανται εξαιτίας των μπλόκων.
Ο βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Ivaylo Moskovski, υποσχέθηκε χθες, Δευτέρα, στους βούλγαρος οδηγούς πλήρη νομική και τεχνική υποστήριξη, περιλαμβανομένης της διαδικασίας κατά των αγροτών ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.
«Είχαμε συμβόλαια που ακυρώθηκαν (σ.σ. από πελάτες) για το σύνολο του έτους. Στη δουλειά μας, οι πελάτες αποτιμούν περισσότερο την ταχύτητα απ' ό,τι την τιμή, έτσι έχουν προωθήσει τις παραδόσεις τους σε άλλες αγορές», σημείωσε ο Angel Trakov, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ένωσης Διεθνών Μεταφορέων.
Σημειώνεται ότι η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Meglena Kuneva, αναμένεται να θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ε.Ε., σήμερα, Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης