Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ivanov (πρόεδρος ΠΓΔΜ): Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να επωμιστεί η Ελλάδα όλο το βάρος του προσφυγικού

tags :
Ivanov (πρόεδρος ΠΓΔΜ): Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να επωμιστεί η Ελλάδα όλο το βάρος του προσφυγικού
Για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι απαραίτητη μια ενιαία και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή λύση τόνισε ο Ivanov
Την θέση ότι η ΠΓΔΜ δεν έχει κανένα συμφέρον να επωμιστεί η Ελλάδα όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Gjorge Ivanov, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του ζητά και αναμένει από από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μία λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, μέρος της οποίας θα είναι και η Ελλάδα.
Ο Ivanov,ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης των πρωθυπουργών των χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία) υποστήριξε ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης είναι απαραίτητη μία ενιαία και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση και λύση.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μονομερείς λύσεις» σχετικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και πρόσθεσε ότι από την ΠΓΔΜ, «η οποία δεν είναι παρά μόνο υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., ζητείται να επωμισθεί ένα βάρος το οποίο μεγάλες και ισχυρές χώρες της Ε.Ε. δεν δείχνουν πρόθυμες να αναλάβουν»..
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, όμως για να επωμισθεί το βάρος που ζητείται από αυτήν απαιτεί από την Ε.Ε. στήριξη σε πολιτικό επίπεδο, όπως και οικονομική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης