Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Αναμένει επιτάχυνση της γερμανικής ανάπτυξης στο α΄τρίμηνο του 2016

tags :
Bundesbank: Αναμένει επιτάχυνση της γερμανικής ανάπτυξης στο α΄τρίμηνο του 2016
Εγχώρια οικονομία και τιμές πετρελαίου τα σημεία-κλειδιά για τη γερμανική οικονομία σύμφωνα με την Bundesbank
Την πεποίθησή ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας ενδέχεται να επιταχύνει το τρέχον τρίμηνο, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, εξέφρασε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας στο μηνιαίο δελτίο της που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα (15/2).
Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η ανάπτυξη θα δεχθεί ώθηση από την αυξανόμενη ορμή της εγχώριας οικονομίας που συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή αγορά εργασίας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές αναμένεται να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Η έκθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας ότι η οικονομία της χώρας σημείωσε αύξηση κατά 0,3% για το δ’ τρίμηνο του 2015, με την εγχώρια κατανάλωση να στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ από την άλλη το εμπορικό ισοζύγιο αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα.
Σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη ανήλθε στο 1,1%.
«Η γερμανική οικονομία ενδέχεται να επεκταθεί με κάπως ταχύτερους ρυθμούς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το τέλος του 2015, χάρη κυρίως στην ενίσχυση της εγχώριας δυναμικής», υπογράμμισε η κεντρική τράπεζα, η οποία πρόσθεσε ότι η κατανάλωση είναι πιθανόν να παρέχει μεγαλύτερη ορμή, καθώς συνεχίζει να επωφελείται από την έντονη κατάσταση της αγοράς εργασίας.
«Επιπλέον ώθηση αναμένεται κυρίως από τη σημαντική αύξηση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών λόγω τις περεταίρω μείωσης των τιμών του αργού», κατέληξε η Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης