Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Σε συναγερμό η Ελλάδα μετά από τις συλλήψεις Βρετανών για διακίνηση όπλων

Guardian: Σε συναγερμό η Ελλάδα μετά από τις συλλήψεις Βρετανών για  διακίνηση όπλων
Βασικός δρόμος για τη διακίνηση οπλισμού από τη Συρία και την Τουρκία η Ελλάδα
Η σύλληψη τριών Βρετανών με έναν τεράστιο αριθμό όπλων και πυρομαχικών στη βορειανατολική Ελλάδα αναζωπύρωσε τους φόβους ότι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης έχει γίνει ένας βασικός δρόμος για τη διακίνηση οπλισμού από τη Συρία και την Τουρκία, γράφει ο Guardian.
Tην Κυριακή αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής βρήκαν στην κατοχή τριών Ιρακινών κουρδικής καταγωγής με βρετανικά διαβατήρια 22 πυροβόλα όπλα και περίπου 200 χιλιάδων πυρομαχικών.
«Η επαγρύπνηση στην περιοχή θα ενταθεί» ανέφερε ένας αξιωματικός, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν καν να συνδεθούν οι συλλήψεις με αυτές του προηγούμενου μήνα.
Στις 31 Ιανουαρίου 2016 ένας ύποπτος τζιχαντιστής βοσνιακής καταγωγής και ο συνεργός του είχαν συλληφθεί με οπλισμό στην ίδια περιοχή, ενώ αμφότεροι είχαν σουηδικά διαβατήρια και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενοι για τρομοκρατία.
Οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν όταν οι τρεις άνδρες, ηλικίας 35-40 ετών, κίνησαν υποψίες, επειδή κυκλοφορούσαν με ένα μεγάλο τρέιλερ.
Η αστυνομία και το Λιμενικό σταμάτησαν τους δύο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 13/2, καθώς τους παρακολουθούσαν για αρκετές μέρες.
Δόθηκαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα φωτογραφίες με 18 οπλοπολυβόλα και 40.000 σφαίρες.
Ο τρίτος που οδηγούσε ένα αμάξι με γερμανικές πινακίδες, συνελήφθη στα σύνορα, ενώ διέσχιζε το ποτάμι του Έβρου την Κυριακή 14/2.
Σε αυτή την περίπτωση η αστυνομία κατέσχεσε εκτός από οπλισμό και μετρητά σε νομίσματα διάφορων χωρών.
Και οι τρεις θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου μεθαύριο Τρίτη 16/2 και οι δικηγόροι τους είπαν ότι επιθυμούν να μιλήσουν κουρδικά.
Κατηγορούνται για παράνομη κατοχή και λαθρεμπόριο όπλων.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές μετά τις συλλήψεις των τριών ανδρών βρετανικής υπηκοότητας».
Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας ανέφεραν από την πλευρά τους ότι δεν μπορούν να συνδέσουν τους τρεις άνδρες με το Ισλαμικό Κράτος και συνεργάζονται με άλλες χώρες πάνω στο θέμα της εισόδου προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης