Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Λάθος η χαλάρωση του bail in λόγω της πτώσης των τραπεζικών μετοχών - Απαιτούνται περισσότερα κεφάλαια

Dijsselbloem: Λάθος η χαλάρωση του bail in λόγω της πτώσης των τραπεζικών μετοχών  - Απαιτούνται περισσότερα κεφάλαια
Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν πολύ πιο προσεκτικά στις τράπεζες και αυτό είναι που οδηγεί σε διόρθωση στις μετοχικές αγορές, τόνισε ο Dijsselbloem.
Ο Jeroen Dijsselbloem (Γερούν Ντάισελμπλουμ) απέρριψε εκκλήσεις για να χαλαρώσουν οι κανονισμοί της τραπεζικής ένωσης μετά από εβδομάδες πτώσης των τραπεζικών μετοχών, λέγοντας ότι οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για το bail-in προτρέπει τους διεθνείς επενδυτές να είναι πιο προσεκτικοί με τις επενδύσεις τους στις τράπεζες.
Μιλώντας σε ολλανδικό ραδιόφωνο είπε οτι οι αυστηρότεροι κανόνες που έχουν επιβληθεί στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007 θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις τράπεζες.
«Έχουμε τώρα πολύ αυστηρότερους κανόνες για το ποιος πληρώνει τον λογαριασμό αν οι τράπεζες καταρρεύσουν και δεν θα είναι ο φορολογούμενος πολίτης αλλά οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες.
Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν πολύ πιο προσεκτικά στις τράπεζες και αυτό είναι που οδηγεί σε διόρθωση στις μετοχικές αγορές, τόνισε ο Dijsselbloem.
Εμείς πρέπει πρώτα να κάνουμε την τραπεζική ένωση ισχυρότερη κατά την άποψή μου."
Οι κεφαλαιακοί όροι που θα πρέπει να πληρούν οι τράπεζες θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω κατά τα προσεχή έτη, θα πρέπει οι τράπεζες να αυξήσουν περισσότερο τα κεφάλαια τους.
Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες. "
Ο Dijsselbloem είπε επίσης ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης παρέμεινουν συγκρατημένα θετικές παρά την πληθώρα δεικτών που δείχνουν προς μια οικονομική επιβράδυνση και παρά τις κακές οικονομικές ειδήσεις από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προειδοποίησε ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στις αγορές κινδύνευε να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Από την πλευρά του ο Coeuré της ΕΚΤ δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische.
Οι τράπεζες στην ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα από ότι ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους το 2011 και το 2012.
Χάρη στην τραπεζική ένωση είναι τώρα πολύ πιο ανθεκτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης