Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ισχυρή η στήριξη εντός της ΕΚΤ για περαιτέρω μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων το Μάρτιο

tags :
Reuters: Ισχυρή η στήριξη εντός της ΕΚΤ για περαιτέρω μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων το Μάρτιο
Διοικητής κεντρικής τράπεζας της ζώνης του ευρώ δηλώνει ότι «το να μην κάνουμε κάποια κίνηση το Μάρτιο είναι απίθανο»
Για ισχυρή στήριξη εντός της ΕΚΤ για περαιτέρω περικοπή των ευρωπαϊκών επιτοκίων το Μάρτιο κάνει λόγο ρεπορτάζ του Reuters.
Ειδικότερα, το Reuters επικαλείται δηλώσεις στελέχους της ΕΚΤ που δεν θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά του και το οποίο δηλώνει ότι η στήριξη για μία νέα μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ισχυρή.
Ακόμη, σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει όρεξη για ριζοσπαστικές κινήσεις, αλλά η αναταραχή στις αγορές και οι νέες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που θα κρίνουν την απόφαση.
Τα όποια μέτρα θα πρέπει να έρθουν υπό τη μορφή πακέτου, σημειώνει ο ίδιος.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι το μικρό αυτό μήνυμα προς τις αγορές αποτελεί μία κίνηση για να μην ξεφύγει η κατάσταση, όπως συνέβη πριν από τη συνεδρίαση και τη μείωση επιτοκίων το Δεκέμβριο.
Ένας διοικητής κεντρικής τράπεζας μίλησε στο Reuters και σημείωσε ότι «το να μην κάνουμε κάποια κίνηση το Μάρτιο είναι απίθανο.
Πιστεύω ότι μία ακόμη μείωση επιτοκίων δεν αμφισβητείται.
Οι νομισματικές συνθήκες έχουν συσφιχθεί, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μειώνονται και κρίνεται η αξιοπιστία της τράπεζας».
Ακόμη ένα μέλος της ΕΚΤ είπε ότι οι πιθανότητες μίας μείωσης επιτοκίων είναι υψηλές και ότι οποιοδήποτε νέο πακέτο μέτρων πρέπει να περιλαμβάνει περαιτέρω στοιχεία ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης