Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Η UniCredit θα συνεχίσει να είναι μια εμπορική τράπεζα - Δεν θα γίνουμε η Deutsche Bank"

tags :
«Δεν μετανιώνω για τίποτα», δήλωσε ο Federico Ghizzoni, διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, που φημίζεται για τις λακωνικές απαντήσεις του, συνοψίζοντας τη πρώτη χρονιά του σε αυτό το πόστο.
Για όσους ανησυχούν για την κρισιμότητα της ρευστότητας της UniCredit, ο Ghizzoni αναφέρει ότι η UniCredit έχει καλύψει μέχρι στιγμής το 95% της χρηματοδότησης για το 2011, υπογραμμίζοντας την επέκταση της UniCredit σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. «Η τράπεζα είναι παρούσα σε ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες. Δεν υπάρχουν πολλές τράπεζες που έχουν αυτή την πρόταση για τους επενδυτές», υποστηρίζει ο ίδιος.
Ο κ. Ghizzoni πιστεύει ότι οι επανειλημμένες αναθεωρήσεις από την ιταλική κυβέρνηση ενός πακέτου λιτότητας, ύψους 45,5 δις ευρώ, «έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ και έχουν εντείνει την ένταση στις αγορές», η άποψη του οποίου συγκλίνει με τις απόψεις των περισσότερων επικεφαλής των ιταλικών τραπεζών.
Η UniCredit «θα συνεχίσει να είναι μια εμπορική τράπεζα. Δεν θα γίνουμε η Deutsche Bank. Η έννοια της εμπορικής τράπεζας είναι να υποστηρίζει πλήρως τις συναλλαγές με επιχειρήσεις», επισήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης