Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αύξηση των πωλήσεων στην Αφρική στοχεύει η AstraZeneca

tags :
Σε αύξηση των πωλήσεων στην Αφρική στοχεύει η AstraZeneca
Το εργοστάσιο θα παράγει φάρμακα για τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη
Την πρόθεσή της να αυξήσει τις πωλήσεις της στην περιοχή της Αφρικής κατά 10% εξέφρασε η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca, σε μία απόπειρά της να κεφαλαιοποιήσει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων των αφρικανικών χωρών να βελτιώσουν το σύστημα υγείας τους, καθώς και να καταπολεμήσουν ζητήματα όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του τμήματος στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, Tarek Rabah, «η κατασκευή είναι έτοιμη να ξεκινήσει σε ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Αλγερία και αναμένεται να κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια».
Το εργοστάσιο θα παράγει φάρμακα για τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη.
Παράλληλα, η εταιρία διατηρεί και εργοστάσιο στην Αίγυπτο το οποίο κατασκευάζει φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη χοληστερόλη.
«Εφόσον θέλουμε να επεκταθούμε στην Αφρική, πρέπει να κατανοήσουμε ότι αποτελεί μία μακροπρόθεσμη προσπάθεια στην οποία πρέπει να είμαστε ενεργητικοί προκειμένου να ενισχύσουμε ουσιαστικά το σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο Rabah.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς οι καρδιακές ασθένειες στην αφρικανική ήπειρο δείχνουν να λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις, σε μία περιοχή όπου ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα κατά κύριο λόγο με τις μεταδοτικές ασθένειες, όπως την ελονοσία.
«Περισσότερο από το 50% των θανάτων σε όλη την ήπειρο προβλέπεται να προκαλείται από μη μεταδοτικές ασθένειες έως το 2030», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης