Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davutoglu: Εσκεμμένη εθνοκάθαρση διεξάγει ο Ashad στο Χαλέπι, με ρωσική υποστήριξη - 60 χιλ. νέοι πρόσφυγες

Davutoglu: Εσκεμμένη εθνοκάθαρση διεξάγει ο Ashad στο Χαλέπι, με ρωσική υποστήριξη - 60 χιλ. νέοι πρόσφυγες
Η εθνοκάθαρση στη Συρία και στο Χαλέπι αποσκοπεί να αφήσει πίσω της μόνο υποστηρικτές της συριακής κυβέρνησης
Εσκεμμένη εθνοκάθαρση διεξάγουν αυτή τη στιγμή οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, κάτω από πλήρη ρωσική υποστήριξη, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη 10 Φεβουαρίου 2016 ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ahmet Davutoğlu κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Mark Rutte στη Χάγη.
Ο Davutoglu ισχυρίστηκε ότι 60 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη και έχουν φτάσει στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, για να προσθέσει ότι παρότι η Άγκυρα δεν κλείνει εντελώς τις πόρτες της σε αυτούς, προτεραιότητά της παραμένει να τους προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια εντός του συριακού εδάφους.
«Ένας από τους σκοπούς των πιο πρόσφατων επιθέσεων είναι να διαπραχθεί εθνική εκκαθάριση. Η εθνοκάθαρση στη Συρία και στο Χαλέπι αποσκοπεί να αφήσει πίσω της μόνο υποστηρικτές της κυβέρνησης και διαπράττεται από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία με εντελώς ηθελημένο τρόπο», όπως πιστεύει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
«Κάθε πρόσφυγας που υποδεχόμαστε [στην πράξη] βοηθάει την πολιτική εθνικής κάθαρσης που εφαρμόζουν, όμως θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε» πρόσφυγες, πρόσθεσε ο ίδιος.
Για τον Τούρκο πρωθυπουργό, αποτελούν «υποκριτές» όσοι απέτυχαν να σταματήσουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία και τώρα απευθύνουν έκκληση στην Τουρκία να κρατήσει τα σύνορά της ανοιχτά, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του έχει υποδεχθεί περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
«Βρίσκω ότι είναι υποκριτές ορισμένοι που λένε στην Τουρκία "ανοίξτε τα σύνορά σας" ενώ παράλληλα δεν λένε στη Ρωσία "αρκετά, φτάνει"», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης