Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sechin (Rosneft): Δεν υπάρχει περίπτωση αποδοχής συντονισμένης μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής

tags :
Sechin (Rosneft): Δεν υπάρχει περίπτωση αποδοχής συντονισμένης μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής
Παρά τις εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντείνουν το ράλι εξόρυξης
Εξανεμίζονται οι ελπίδες ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τονώσουν την τιμή του πετρελαίου, καθώς οι μέρες περνούν και η συνεννόηση μεταξύ τους μοιάζει ολοένα δυσκολότερη.
Οι πιο πρόσφατες δηλώσεις έρχονται από τον Πρόεδρο του κρατικού ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft Igor Sechin, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο συντονισμένης μείωσης της παραγωγής μεταξύ Ρωσίας και ΟΠΕΚ συμπληρώνοντας ότι η Μόσχα δεν συνεχίσει να εξορύσσει σε επίπεδα ρεκόρ.
H Rosneft έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών της για στην πετρελαϊκή ζήτηση παγκοσμίως.
Η Σαουδική Αραβία, χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, εξορύσσει επίσης σε επίπεδα ρεκόρ ενώ το Ιράν επίσης «τρέχει να προλάβει» τώρα που μπορεί να πουλήσει εκ νέου στην στην Ευρώπη.
Ο ΟΠΕΚ παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα υπάρξει παγκόσμιο πετρελαϊκό πλεόνασμα της τάξης του 1,84 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν εκφραστεί θετικά ως προς την πιθανότητα διενέργειας συνόδου στον ΟΠΕΚ τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου που βρίσκεται σε χαμηλό δωδεκαετίας.
Ο ίδιος ο Σέγκιν έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντίθετος στο να συντονιστεί η Ρωσία με τις 13 χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ και άλλους για να μειωθεί ην παραγωγή. Μέλη του ΟΠΕΚ, αντίθετα, όπως η Βενεζουέλα και η Νιγηρία έχουν ζητήσει να γίνει έκτακτη επείγουσα σύνοδος τονίζοντας ότι οι χαμηλές τιμές έχουν καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία τους.
Η Σ. Αραβία, από την άλλη, είναι της άποψης να γίνει η προγραμματισμένη σύνοδος κανονικά τον Ιούνιο.
Το Ριάντ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα συζητούσε μια ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής αρκεί να το δεχόντουσαν και χώρες όπως η Ρωσία, αλλά δεν προτίθεται να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση.
Άλλη πάντως είναι η εικόνα που δίνει ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζούελας Eulogio del Pinorecently, μετά την επταήμερη περιοδεία του σε χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ για το θέμα.
Υποστήριξε ότι πέτυχε τη συμφωνία της Ρωσίας, του Ιράν και άλλων τεσσάρων χωρών στην αναγκαιότητα έκτακτης συνόδου για την τιμή του πετρελαίου, αλλά δεν εκμαίευσε τη συναίνεση της Σ. Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης