Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδίκη της Santander για δομημένο προϊόν – Πρέπει να επιστρέψει 1,27 εκατ. ευρώ σε πελάτες της

Καταδίκη της Santander για δομημένο προϊόν – Πρέπει να επιστρέψει 1,27 εκατ. ευρώ σε πελάτες της
Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας εκτίμησε ότι η τράπεζα δεν ενημέρωσε τους πελάτες της για τους κινδύνους του προϊόντος
Μια από τις μεγαλύτερες ποινές προς χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επέβαλε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας, για την πώληση σε πελάτες προϊόντων του private banking.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφασή του, η ισπανική τράπεζα Santander πρέπει να επιστρέψει 1,27 εκατ. ευρώ σε τρεις πελάτες της για την επένδυσή τους στο δομημένο προϊόν Tridente, το οποίο συνδέεται με την εξέλιξη των μετοχών των τραπεζών
Το ανώτατο δικαστήριο εκτίμησε ότι οι πελάτες του private banking της Santander επένδυσαν καλή τη πίστη στο εν λόγω προϊόν, χωρίς να έχουν πραγματική γνώση των κινδύνων.
Οι τρεις πελάτες της ισπανικής τράπεζες επένδυσαν μεταξύ 2006 και 2007 σε αυτά τα προϊόντα, τα οποία είχαν αναφορές σε τραπεζικές μετοχές, όπως των BBVA, ING, ABN Amro και BNP Paribas.
Με τη χρηματοπιστωτική κρίση, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, οι πελάτες αυτοί έφθασαν να χάσουν έως και το 85% της επένδυσής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης