Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Schaeuble δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για την Deutsche Bank - Νέα βουτιά 6% για τη μετοχή

O Schaeuble δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για την Deutsche Bank - Νέα βουτιά 6% για τη μετοχή
Συνεχίζει την πτωτική της πορεία η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, λόγω των φόβων για την έκθεσή της στην αγορά παραγώγων
Τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank, σημείωσε σε δηλώσεις του προς την τηλεόραση του Bloomberg ο γερμανός υπ. Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ειδικότερα, ο κ. Schaeuble δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, «δεν ανησυχώ για την Deutsche Bank», καθώς συνεχίζεται η πτωτική τροχιά της μετοχής της γερμανικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τα απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης 2015, με ζημίες 6,7 δισ. ευρώ, τα σενάρια για την τύχη της Deutsche Bank έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά.
Κάποιοι μάλιστα μιλούν ακόμη και για χρεοκοπία της, με σημαντικές επιπτώσεις για τη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει καταγράψει σημαντικές απώλειες το τελευταίο διάστημα και συνολικά άνω του 30% εντός του 2016, ενώ και σήμερα Τρίτη η μετοχή καταγράφει υψηλές απώλειες άνω του 6%.
Το βασικό πρόβλημα της τράπεζας εδράζεται στην μεγάλη έκθεσή της στα παράγωγα, καθώς αυτή ανέρχεται στα 64 τρισ. δολ., δηλαδή 20 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας.
Τα CDS της επίσης έχουν επιδεινωθεί στις 200 μονάδες βάσης (οι ελληνικές τράπεζες έχουν CDS 1450 μονάδες βάσης).
Η επιδείνωση ξεκίνησε με αφορμή τις ζημίες στην χρήση 2015, ύψους 6,7 δισ. ευρώ, λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων, και εξαιτίας των ανησυχιών για την αποπληρωμή Cocos ύψους 1 δισ. ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης