Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Αναμένουμε μία ήπια προσγείωση για την οικονομία της Κίνας

Moscovici: Αναμένουμε μία ήπια προσγείωση για την οικονομία της Κίνας
Η ανάπτυξη στην Κίνα επιβραδύνει, αλλά η πολύ δυνατή οικονομία της έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη μετάβαση σε ένα μοντέλο που βασίζεται στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες
Η Κίνα αναμένεται ότι θα βιώσει μία ήπια προσγείωση, σημείωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου o ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici, αφότου η επιβραδυνόμενη ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υποδείχθηκε ως κίνδυνος που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη της Ευρώπης.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους κινδύνους και παρακολουθούμε στενά τι συμβαίνει στην Κίνα, αν και το βασικό μας σενάριο είναι ότι θα δούμε μία ήπια προσγείωση της Κίνας», είπε χαρακτηριστικά ο Moscovici.
«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η ανάπτυξη στην Κίνα επιβραδύνει, αλλά πιστεύουμε ότι η πολύ δυνατή οικονομία της έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη μετάβαση από ένα προηγούμενο μοντέλο που βασιζόταν στην παραγωγή σε ένα μοντέλο που βασίζεται στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες», σημείωσε.
«Βέβαια, πρέπει να έχουμε στο νου μας όλα τα υπόλοιπα πιθανά σενάρια, εάν πρόκειται να δούμε μία ανώμαλη προσγείωση ή οικονομική αποσταθεροποίηση, αλλά η υπόθεσή μας είναι ότι μία ήπια προσγείωση βρίσκεται σε εξέλιξη».
Τα σχόλια του επιτρόπου έγιναν αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την Πέμπτη τις τελευταίες της οικονομικές προβλέψεις για την περιοχή, στις οποίες προβλέπει «μέτρια» ανάπτυξη το 2016, προειδοποιώντας για αυξανόμενες μεγάλες προκλήσεις και κινδύνους όσον αφορά την προοπτική για την ανάπτυξη.
Η ευρωζώνη αναμένεται να έχει ανάπτυξη 1,7% το 2016 (από 1,6% πέρυσι) και 1,9% το 2017, με την επέκταση της οικονομίας να καθοδηγείται κυρίως από την κατανάλωση.
«Κάποιοι παράγοντες υποστηρικτικοί για την ανάπτυξη προβλέπεται τώρα να είναι πιο ισχυροί και να διαρκέσουν περισσότερο από ότι αρχικά υποθέταμε», σημειώνει στην έκθεσή της η Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης