Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Barajas στη Μαδρίτη – Απειλή για βόμβα στην πτήση Μαδρίτη – Ριάντ της Saudi Airlines

Ισπανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Barajas στη Μαδρίτη – Απειλή για βόμβα στην πτήση Μαδρίτη – Ριάντ της Saudi Airlines
Σε «τοπικό» από «γενικό» μείωσαν οι αρχές το επίπεδο συναγερμού
Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, «Barajas», μετά την κλήση για απειλή βόμβας εκ μέρους του κυβερνήτη της πτήσης της Saudi Airlines, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Μαδρίτη στο Ριάντ, σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων στην Ισπανία, Aena, σε λογαριασμό της στο twitter.
Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», το αεροδρόμιο της Μαδρίτης πριν από λίγο μείωσε το επίπεδο συναγερμού σε «τοπικό» από «γενικό».
Η πτήση SVA 226 επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μαδρίτης στις 10:54 τοπική ώρα, όμως ακόμη δεν έχει απογειωθεί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, ο συναγερμός κηρύχθηκε όταν εντοπίστηκε σε συσκευή σημείωμα καρφιτσωμένο με ένα μαχαίρι στο οποίο αναγραφόταν στα αγγλικά «απειλή για βόμβα», την ώρα που το αεροπλάνο προχωρούσε στην πίστα 95, με 95 επιβάτες.
Ένα μέλος του πληρώματος είδε το σημείωμα, το οποίο ήταν καρφιτσωμένο σε μια από τις πόρτες στις σχάρες αποσκευών.
Τότε δόθηκε σήμα συναγερμού και η συσκευή μεταφέρθηκε σε ασφαλή ζώνη στο αεροδρόμιο Barajas.
Ύστερα από μισή ώρα γενικού συναγερμού, το επίπεδο υποχώρησε σε τοπικός συναγερμός.
Πάντως, πηγές στην αστυνομία σημειώνουν ότι μπορεί να πρόκειται για λάθος συναγερμό, αν και η ειδική ομάδα απενεργοποίησης εκρηκτικών, Gedex, έχει μεταβεί στο αεροδρόμιο προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που υποχρεώνει να ερευνηθεί ολοκληρωτικά το αεροπλάνο, μια εργασία που θα απαιτήσει τουλάχιστον μία ώρα.
Σύμφωνα με την Aena, το αεροδρόμιο «Barajas» της Μαδρίτης λειτουργούσε καθ' όλες τις στιγμές και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ έχουν σταλεί στο αεροδρόμιο μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επίσης, το αεροδρόμιο διατηρεί κλειστεί την πίστα 36, τη μόνη από τις τέσσερις που διαθέτει το «Barajas» και η οποία δεν λειτουργεί.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης