Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας – ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Κρεμλίνο: Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας – ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής
Οι διαβουλεύσεις ίσως να επικεντρωθούν σε μια μείωση 5% της παραγωγής από όλες τις συμμετέχουσες χώρες
Δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας με χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου, τόνισε σήμερα, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Την περασμένη Πέμπτη, σημειώνεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Itar Tass, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν μετά τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει μέρος σε μια συνάντηση μεταξύ μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ τον Φεβρουάριο.
Οι διαβουλεύσεις ενδεχομένως να επικεντρωθούν σε μια μείωση 5% της παραγωγής πετρελαίου απ' όλες τις συμμετέχουσες χώρες.
Από την πλευρά της η Τεχεράνη προτείνει να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις για την κατάσταση στην αγορά ενέργειας μαζί με Ρωσία, Ιράν, Ιράκ και Βενεζουέλα.
«Οι προτάσεις μας είναι οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο –Ιράν, Ρωσία, Βενεζουέλα και Ιράκ– να έχουν περισσότερες διαβουλεύσεις για την κατάσταση στην αγορά ενέργειας», ανέφερε σήμερα ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei, Ali Akbar Velayati, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης