Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Κάτω από το ένα δολ. το ευρώ μέχρι το τέλος του 2016 - Πουλήστε ευρώ στα «ράλι»

Bank of America: Κάτω από το ένα δολ. το ευρώ μέχρι το τέλος του 2016 - Πουλήστε ευρώ στα «ράλι»
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, το ευρώ θα ισορροπεί στο επίπεδο των 1,05 δολαρίων στη διεθνή αγορά συναλλάγματος
Το ευρώ θα χάσει την απόλυτη ισοτιμία του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ - αξίζοντας λιγότερο από ένα δολάριο - μέχρι το τέλος του 2016, όμως ακόμα δεν είναι η στιγμή για τους επενδυτές να πουλήσουν το ευρωπαϊκό νόμισμα που διακρατούν.
Αυτό αναφέρει σε ανάλυσή του το τμήμα Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Συναλλάγματος της Bank of America Merrill Lynch (BoFAML), σύμφωνα με την οποία ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει προαναγγείλει για τον Μάρτιο του 2016 ενίσχυση των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, η αγορά ακόμα δεν έχει εντυπωσιαστεί, κυρίως λόγω της απογοήτευσής της με τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ το Δεκέμβριο του 2015 μετά τη συστηματική καλλιέργεια προσδοκιών για πολλά περισσότερα.
euro dollarΗ BoFAML εκτιμά ότι η εξασθένηση του ευρώ κάτω από το ένα δολάριο ΗΠΑ δεν θα προκύψει με ομαλό τρόπο, αλλά μέσω μεγάλων διακυμάνσεων, λόγος για τον οποίο συστήνει στους επενδυτές να πουλάνε ευρώ στα «ράλι» ενίσχυσής του ευρωπαϊκού νομίσματος, αντί να αναλαμβάνουν ανοιχτές θέσεις πωλητού (short EUR) στο νόμισμα.
Την εξασθένηση του ευρώ θα καθοδηγήσουν τόσο τα μέτρα της ΕΚΤ, όσο και ο ρυθμός αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ από τη Fed, δηλαδή ο ρυθμός απόκλισης των επιτοκιακών πολιτικών των δύο κεντρικών τραπεζών.
Σε κάθε περίπτωση, η BoFAML εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο τέλος του 2016 θα βρίσκεται στα 0,95 δολάρια, υπό την προϋπόθεση τουλάχιστον τριών αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, το ευρώ προβλέπεται ότι θα ισορροπεί στο επίπεδο των 1,05 δολαρίων στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.
Πάντως, σύμφωνα με τη BoFAML, η πρόβλεψή της για εξασθένηση του ευρώ κάτω από το ένα δολάριο μέχρι το τέλος του 2016 κινδυνεύει από το ενδεχόμενο συνέχισης της χρηματιστηριακής αναταραχής ή της μη βελτίωσης των μακρο-οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ πέρα από την απασχόληση, κάτι που θα προκαλούσε «την αντίδραση της Fed».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης