Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Καμικάζι αυτοκτονίας και αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σκόρπισαν το θάνατο - Περισσότεροι από 65 οι νεκροί

Νιγηρία: Καμικάζι αυτοκτονίας και αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σκόρπισαν το θάνατο - Περισσότεροι από 65 οι νεκροί
Υπάρχουν περίπου 10 απανθρακωμένα πτώματα που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν και να περισυλλεγούν
Τη βαρβαρότερη και πιο αιματηρή επίθεση με θύματα περισσότερους από 65 ανθρώπους πραγματοποίησε η ισλαμική, τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αντάρτες έκαψαν ανθρώπινα μέλη από άλλα δέκα θύματα, αφότου άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων, έκαψαν τα σπίτια τους και πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στο πλήθος.
Εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού, ο συνταγματάρχης, είπε ότι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (30/1) στο χωριό Νταλόρι, περίπου 5 χλμ. ανατολικά του Μαϊντουγκούρι στο κρατίδιο Μπόρνο, όπου δρα η ισλαμική οργάνωση.
Οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο χωριό με δύο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, και άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων.
«Ενώ οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν, τρεις γυναίκες καμικάζι κατευθύνθηκαν στο πλήθος και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.
Αξιωματούχος της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι υπάρχουν περίπου 10 απανθρακωμένα πτώματα που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν ούτε να περισυλλεγούν.
Είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται αυτή την εβδομάδα από τους νιγηριανούς αντάρτες της Μπόκο Χαράμ και η πιο πολύνεκρη.
Από τότε που άρχισε να χάνει τον έλεγχο εδαφών, η ισλαμιστική οργάνωση επαναλαμβάνει την παλιά της τακτική με επιθέσεις αυτοκτονίας σε τόπους λατρείας και πολυσύχναστες αγορές ή εισβάλοντας σε χωριά όπου σκοτώνει τους κατοίκους, καίει σπίτια και μετά εγκαταλείπει γρήγορα το σημείο της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης