Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξυδάκης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της, μα δεν πρόκειται να βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

Ξυδάκης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της, μα δεν πρόκειται να βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα
Ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, τους εθελοντές και τους απλούς νησιώτες
Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της και δεν πρόκειται να βυθίζει βάρκες, όπως ξεκαθάρισε με άρθρο του για την προσφυγική κρίση στο γερμανικό περιοδικό Stern ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης.
«Ασφαλώς και η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, αυτό που δεν μπορεί να πράξει και δεν θα πράξει ούτε αύριο, είναι να βυθίζει βάρκες και να πνίγει γυναικόπαιδα, γιατί το απαγορεύουν οι διεθνείς συνθήκες και οι αξίες του πολιτισμού μας» ανέφερε  χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο κ. Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι αυτό καθιστά την Ελλάδα «φύλακα του ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Το ίδιο ισχύει, όπως προσέθεσε, γι' αυτούς που συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες, αναφέροντας ενδεικτικά τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σουηδία.
Ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε, ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την κρισιμότητα της κατάστασης και συνεργάστηκε με τους εταίρους της για την εξομάλυνση στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Τόνισε όμως, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό τον 21ο αιώνα πρόσφυγες να πνίγονται μαζικά στη Μεσόγειο, ανασύροντας μνήμες από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Ε.Ε. να πάρει θέση «αμετάκλητα και με σαφήνεια», υπενθυμίζοντας παράλληλα πως έως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει διασώσει 104.000 χιλιάδες παιδιά και ενηλίκους από τα νερά του Αιγαίου.
Ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος (Ελληνική Ακτοφυλακή), τους εθελοντές και τους απλούς νησιώτες, για τη συμβολή τους στη διάσωση προσφύγων, διαβεβαιώνοντας πως το έργο τους θα μείνει στη νεότερη ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης