Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Δεν «βλέπουν» αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 οι traders

tags :
CNBC: Δεν «βλέπουν» αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016 οι traders
Οι traders μεταθέτουν την επόμενη κίνηση της Fed το νωρίτερο για τον Φεβρουάριο του 2017
Το 2016 φαίνεται να εξελίσσεται σε μία πολύ βαρετή χρονιά για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ( Federal Reserve - Fed).
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, καθώς σημειώνει ότι οι traders δεν «βλέπουν» πια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το 2016.
Ειδικότερα, το CNBC επισημαίνει ότι τα μέτρια αποτελέσματα για την οικονομία των ΗΠΑ «ανάγκασαν» τους traders να απορρίψουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων το 2016, ενώ πλέον εκτιμούν ότι η επόμενη κίνηση της Fed θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2017 το νωρίτερο.
Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Fed, καθώς τα μέλη της νομισματική επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στην ανακοίνωση του περασμένου Δεκεμβρίου έκαναν λόγο για πιθανότητα τεσσάρων αυξήσεων εντός του 2016.
Εντούτοις, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, ήτοι τη σημερινή (29/1) ανακοίνωση της αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ μόλις κατά 07% το δ’ τρίμηνο του 2015, την “ήπια” ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan - BoJ) για αρνητικά επιτόκια, οι traders βλέπουν χαμηλή πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων το 2016.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δείκτη FedWatch της CME, τον οποίο επικαλείται το CNBC, το ενδεχόμενο αύξησης στη συνεδρίαση του Μαρτίου έχει υποχωρήσει σε μόλις 8%, έναντι 22% προηγουμένως, ενώ το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 διαμορφώνεται σε μόλις 46%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης