Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου, μόνο αν συμφωνήσουν όλοι οι παραγωγοί

Novak (Ρωσία): Πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου, μόνο αν συμφωνήσουν όλοι οι παραγωγοί
Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη συνάντηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, είτε ανήκουν είτε όχι στον ΟΠΕΚ, σημείωσε ο ρώσος υπ. Ενέργειας
Μια απόφαση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου είναι πιθανή, μόνο αν όλες οι πετρελαιοεξαγωγικές χώρες συμφωνήσουν, τόνισε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, για να προσθέσει ότι «δεν έχει οριστεί ακόμη χρόνος για συνομιλίες».
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα της μείωσης του όγκου της πετρελαϊκής παραγωγής, όμως αυτό δεν αποτελεί απόφαση», σημείωσε ο Novak σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Όπως ανέφερε, «είμαστε έτοιμοι να σκεφθούμε αυτή την πιθανότητα», όμως πρέπει να υπάρξει γενική συναίνεση.
«Αν υπάρχει συναίνεση, τότε έχει νόημα, αν όχι, τότε δεν έχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ρώσος υπουργός επιβεβαίωσε ακόμη ότι η Ρωσία θα συμμετείχε σε συνομιλίες τόσο με χώρες μέλη του ΟΠΕΚ όσο και χώρες μη μέλη του Οργανισμού, κάτι που πρότεινε η Βενεζουέλα να γίνει τον Φεβρουάριο.
Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η συνάντηση, τόνισε ο Novak, ενώ και αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ, χθες, επίσης ανέφεραν ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση.
Μέχρι αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία, τα έσοδα στον προϋπολογισμό της οποίας βασίζονται περισσότερο από 40% στην ενέργεια, ανέφερε επανειλημμένως ότι στόχος της είναι η διατήρηση σε σταθερά επίπεδα της παραγωγής πετρελαίου ακόμη και αν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχωρούν.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ανέφερε ότι το έλλειμμα της Ρωσίας, που ήδη διαμορφώθηκε σε υψηλά 5 ετών το 2015, ενδεχομένως να διευρυνθεί φέτος, αν συνεχιστεί η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» έφθασε αυτό τον μήνα να χτυπήσει χαμηλά 12 ετών, θέτοντας την οικονομία της χώρας υπό αυξανόμενη χρηματοοικονομική πίεση.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η τιμή του κινείται ανοδικά και μάλιστα, σήμερα, Παρασκευή, το Brent διαμορφώνεται στο +1,38% και τα 35,28 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 1,46%, στα 33,66 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης