Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Δεν είναι ευρωπαϊκή στρατηγική να μιλά η Merkel με Hollande και Juncker και εγώ να τα μαθαίνω από τον Τύπο

tags :
Renzi: Δεν είναι ευρωπαϊκή στρατηγική να μιλά η Merkel με Hollande και Juncker και εγώ να τα μαθαίνω από τον Τύπο
Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό της και να μείνουν μόνο ερείπια υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην ΕΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi.
«Αν κάποιος για παράδειγμα αναζητά μια ευρωπαϊκή στρατηγική για να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων, δεν είναι αρκετό η Angela να τηλεφωνεί στον Francois  και στην συνέχεια στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker και εγώ να τα μαθαίνω όλα μετά , από τον Τύπο» αναφέρει σε συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Renzi.
«Ένα από τα σημεία διαφωνίας είναι η συμπεριφορά της Γερμανίας, η οποία ξεκινά κάθε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια διμερή συνάντηση με τους Γάλλους.
Θα ήμουν ευγνώμων αν η Angela και ο Francois  ήταν σε θέση να λύσουν όλα τα προβλήματα, αλλά συνήθως αυτό δεν συμβαίνει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
«Μαζί με την Angela Merkel βλέπουμε τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει τον εαυτό της και να μείνουν μόνο ερείπια, σαν και εκείνα του πολιτισμού των Μάγια» επεσήμανε ο Renzi, ο οποίος αύριο πρόκειται να μεταβεί στο Βερολίνο για συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας.
«Αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, πρέπει να σώσουμε και τον πολιτισμό μας.
Όταν μιλάμε για Ευρώπη δεν μπορούμε να δίνουμε κεντρική θέση την ιδεολογία του 0,1% ή 0,2% του ελλείμματος, αλλά χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην κληρονομιά και στο κοινό μας μέλλον» υπογραμμίζει ο Renzi, ο οποίος αναφορικά με το θέμα των προσφύγων, τονίζει ότι «πρέπει να ελεγχθούν καλύτερα τα ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά η λήψη της απόφασης σχετικά με το ποιός θα πρέπει να μείνει και ποιός πρέπει να επαναπατρισθεί δεν μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα της κάθε χώρας μεμονωμένα, αλλά να λαμβάνεται εξ ονόματος και για λογαριασμό της Ευρώπης»
«Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, και όχι βιαστικές αποφάσεις» αναφέρει ο Renzi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης