Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλημα για την Apple, οριακή αύξηση στις πωλήσεις iPhone αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα

Πρόβλημα για την Apple, οριακή αύξηση στις πωλήσεις iPhone αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα
Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Apple αυξήθηκαν με το μικρότερο ρυθμό από το 2007
Με το μικρότερο ρυθμό από την παρουσίασή τους το 2007 αυξήθηκαν οι πωλήσεις των iPhone, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Apple μετά το κλείσιμο της αγοράς στη Wall Street.
Παράλληλα, η εταιρεία προέβλεψε ότι τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο θα μειωθούν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και 15 χρόνια, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής της υπερανάπτυξης της εταιρείας.
Οι πωλήσεις iPhone εκτινάχθηκαν το 2015, έπειτα από την παρουσίαση μοντέλων με μεγαλύτερες οθόνες στα τέλη του προηγούμενου έτους, αλλά τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας δεν ενθουσίασαν τους καταναλωτές.
Η Apple επίσης ανέφερε ότι τα αποτελέσματά της επλήγησαν εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου.
Η επιβράδυνση των πωλήσεων iPhones, οι οποίες αντιστοιχούν σχεδόν στα 2/3 των συνολικών εσόδων της εταιρείας, εγείρει ερωτήματα για την ανάπτυξη της Apple.
Οι πωλήσεις των iPad υποχωρούν εδώ και 2 χρόνια και οι πωλήσεις υπολογιστών, ένα από τα δυνατά στοιχεία της εταιρείας, υποχώρησαν το πιο πρόσφατο τρίμηνο.
Η Apple προσπαθεί να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά το σχέδιο έχει πολλά χρόνια μπροστά του και ο υπεύθυνος μόλις εγκατέλειψε την εταιρεία.
Επίσης προσπαθεί να ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία «συνδρομητικής τηλεόρασης», αλλά ακόμη δεν το έχει καταφέρει.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 74,77 εκατ. iPhones στο οικονομικό της πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 26 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις πωλήσεις ύψους 74,5 εκατ. συσκευών ένα χρόνο νωρίτερα.
Η αύξηση κάτω του 1% δεν κινήθηκε κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών για πωλήσεις 76,54 εκατ. μονάδων.
Για το τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Αύγουστο, η Apple προβλέπει έσοδα 50-53 δισ. δολ., πολύ χαμηλότερα από τα έσοδα 55,47 δισ. δολ. που προβλέπουν οι αναλυτές.
Η κερδοφορία επίσης υπέφερε: η Apple είπε ότι το μικτό περιθώριό της θα ήταν μεταξύ 39% και 39,5%, συγκριτικά με τη μέση εκτίμηση για 39,97%.
Για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 26 Δεκεμβρίου 2015 η Apple ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών εσόδων 1,9%, στα 18,36 δισ. δολ., από 18,02 δισ. ένα χρόνο πριν.
Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν σε 3,28 δολ, από 3,06 προηγουμένως, λόγω του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,7%, στα 75,87 δισ. δολ., από 74,6 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, δηλαδή με τον πιο αργό ρυθμό από τον Ιούνιο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης