Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση CNBC: Τον Μάιο του 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

tags :
Δημοσκόπηση CNBC: Τον Μάιο του 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
Το 15% έκρινε ότι η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν μία λάθος κίνηση, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 80% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση 
Η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα γίνει τον Μάιο του 2016.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το έγκριτο, αμερικανικό δίκτυο CNBC, με βάση τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης που διενέργησε.
Η παγκόσμια οικονομική αδυναμία και η πρόσφατη έντονη μεταβλητότητα στις αγορές θα αναγκάσει τη Fed να καθυστερήσει, όχι όμως και να ματαιώσει, την αύξηση των επιτοκίων της το 2016.
Η συντριπτική πλειοψηφία (88%) των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του CNBC εμφανίστηκε βέβαιη ότι η επόμενη κίνηση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) θα είναι νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο εκτιμάται πλέον ότι αυτή θα πραγματωθεί τον Μάιο, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο.
Στον αντίποδα το 13% προβλέπει ότι η επόμενη κίνηση της Fed θα είναι είτε μείωση των επιτοκίων, είτε νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση συμφώνησαν ότι θα είναι λάθος να αντιδράσει η Fed με βάση την πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές.
Το 15% έκρινε ότι η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν μία λάθος κίνηση, ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 80% των συμμετεχόντων.
Πάντως υπήρχε ομοφωνία (100%) ότι η FOMC δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εντός του Ιανουαρίου, με ορισμένους να διαβλέπουν αύξηση ακόμα και τον Μάρτιο του 2016.
Σημειώνεται, επίσης, ότι το 66% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι θα σημειωθούν από καμία έως δύο αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2016, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των μελών της Fed για τέσσερις αυξήσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης