Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με τον ταχύτερο ρυθμό 16 μηνών αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών – Άνοδος 5,8% τον Νοέμβριο για τον S&P/Case-Shiller

ΗΠΑ: Με τον ταχύτερο ρυθμό 16 μηνών αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών – Άνοδος 5,8% τον Νοέμβριο για τον S&P/Case-Shiller
Οι τιμές κατοικιών στο Πόρτλαντ ήταν αυτές που ενισχύθηκαν περισσότερο και συγκεκριμένα κατά 11,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στο Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκαν κατά 11% και στο Ντένβερ κατά 10,9%
Με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 16 μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2014 αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2015, γεγονός που υπογραμμίζει την έλλειψη προσφοράς εν μέσω σταθερής ζήτησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης S&P/Case-Shiller σημείωσε άνοδο 5,8% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2015, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη.
Οι τιμές κατοικιών στο Πόρτλαντ ήταν αυτές που ενισχύθηκαν περισσότερο και συγκεκριμένα κατά 11,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στο Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκαν κατά 11% και στο Ντένβερ κατά 10,9%.
Αν και ο δείκτης που μετρά τις τιμές των ακινήτων σε 20 αμερικανικές πόλεις είναι ακόμη 12% χαμηλότερα από τα υψηλά του 2006, Ντάλας, Ντένβερ και Πόρτλαντ έχουν σημειώσει νέα υψηλά.
Μόλις πέντε πόλεις κατέγραψαν πτώση τιμών τον Νοέμβριο έναντι οκτώ τον Οκτώβριο, με το Σικάγο να είναι για μια ακόμη φορά το πιο αδύναμο, με πτώση 0,7%, ενώ είχε και τα μικρότερα κέρδη σε ετήσια βάση, της τάξης του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης