Τελευταία Νέα
Διεθνή

easyJet: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν τα έσοδά της – Μετέφερε 16 εκατ. επιβάτες το δ' τρίμηνο του 2015

tags :
easyJet: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν τα έσοδά της – Μετέφερε 16 εκατ. επιβάτες το δ' τρίμηνο του 2015
H εταιρεία ανέφερε ότι εξοικονόμησε 16 εκατ. στερλίνες το εξεταζόμενο διάστημα, κυρίως λόγω των τιμών του πετρελαίου που συνέχισαν να υποχωρούν
Πτώση στα έσοδά της ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, εξαιτίας τον τρομοκρατικών επιθέσεων σε Αίγυπτο και Παρίσι.
Όπως ανέφερε η εταιρεία, τα έσοδά της ανά κάθισμα υποχώρησαν κατά 3,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2015, καθώς ο κόσμος φάνηκε διστακτικός στο να πραγματοποιήσει ταξίδια μετά τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις στο αιγυπτιακό θέρετρο Sharm el-Sehikh και τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 8,1%, στα 16,1 εκατ. άτομα το τελευταίο τρίμηνο του 2015, κάτι που εν μέρει βοήθησε ώστε να αντισταθμιστούν τα χαμηλότερα ανά κάθισμα έσοδα, με τις πωλήσεις να υποχωρούν μόλις κατά 0,1%,στα 930 εκατ. στερλίνες.
Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι εξοικονόμησε 16 εκατ. στερλίνες το εξεταζόμενο διάστημα, κυρίως λόγω των τιμών του πετρελαίου που συνέχισαν να υποχωρούν.
Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της easyJet, Carolyn McCall, «η πελατοκεντρική στρατηγική της easyJet, να παρέχει στους επιβάτες χαμηλές τιμές σε κύρια αεροδρόμια συνεχίζει να βαίνει καλά.
Φέτος, θα εστιάσει στην μείωση του κόστους που ήδη αποδίδει», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης