Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (Ιρλανδία): Σοβαρές δυσκολίες για τη Β. Ιρλανδία από ένα Brexit – Πλήγμα και για την ειρηνευτική διαδικασία

Kenny (Ιρλανδία): Σοβαρές δυσκολίες για τη Β. Ιρλανδία από ένα Brexit – Πλήγμα και για την ειρηνευτική διαδικασία
Μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα έπληττε την ειρηνευτική διαδικασία, τόνισε ο ιρλανδός πρωθυπουργός
Η Βόρεια Ιρλανδία θα αντιμετώπιζε «σοβαρές δυσκολίες» αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο ιρλανδός πρωθυπουργός, Enda Kenny.
Μάλιστα, ένδειξη της βαθιάς ανησυχίας του Δουβλίνου σχετικά με την προοπτική ενός Brexit, ο Kenny τόνισε ότι η επιτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία συνδέεται εν μέρει με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδικής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τα όπλα έχουν σιγήσει. Αυτό απαίτησε πολύ σημαντική δουλειά από πολλούς ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο Kenny σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον βρετανό ομόλογό του στην Downing Street, όταν ρωτήθηκε αν μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έπληττε την ειρηνευτική διαδικασία.
Τα λόγια του ιρλανδού πρωθυπουργού έρχονται σε μια στιγμή που εντείνονται οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδους στις 18-19 Φεβρουαρίου.
Την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, θα αναπτύξει την επόμενη εβδομάδα μια συγκεκριμένη πρόταση για μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Από την πλευρά του ο David Cameron, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον ιρλανδό ομόλογό του, σημείωσε ότι «είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία τον Φεβρουάριο.
Όπως έχω πει, αν υπάρξει μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, θα την πάρω, θα τη μεταφέρω στο βρετανικό λαό και θα εξηγήσω γιατί είναι η καλύτερη και για τις δύο πλευρές.
Όμως, πρέπει να είναι η σωστή συμφωνία», τόνισε.
Στην αντίθετη περίπτωση, τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός, έχουμε ακόμη πολύ καιρό. Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα μέχρι τα τέλη του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης