Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trichet χάνει την ψυχραιμία του στην προοπτική της επιστροφής της Γερμανίας στο μάρκο

tags :
O Trichet χάνει την ψυχραιμία του στην προοπτική της επιστροφής της Γερμανίας στο μάρκο
Σχεδόν 13 χρόνια μετά την είσοδο της Γερμανίας στο ευρώ, το γερμανικό μάρκο διατηρεί αρκετή ισχύ για να στοιχειώσει τις τελευταίες μέρες του Jean-Claude Trichet στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Trichet έχασε την ψυχραιμία του χθες μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το αν η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο γερμανικό μάρκο, καθώς η κρίση της νομισματικής ένωσης θολώνει τις αγορές και τρομάζει τους ψηφοφόρους.
«Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω συγχαρητήρια για ένα θεσμικό όργανο το οποίο αποφέρει στην Γερμανία τη σταθερότητα των τιμών για σχεδόν 13 χρόνια», δήλωσε ο Trichet στη Φρανκφούρτη φανερά εκνευρισμένος. «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και δεν είναι μια εύκολη δουλειά», τόνισε.
«Δεν έχω δει ποτέ τον Trichet ποτέ ξανά τόσο θυμωμένο», δήλωσε ο Nick Kounis, επικεφαλής της μακροοικονομικής έρευνας στην ABN Amro στο Άμστερνταμ. «Ο Trichet υπογράμμισε στη γερμανική κοινή γνώμη ότι η ΕΚΤ εξακολουθεί να είναι ένα αξιόπιστο θεσμικό όργανο» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης