Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet (πρώην πρόεδρος ΕΚΤ): Λογικό να αποκλίνει η νομισματική πολιτική σε ΗΠΑ (Fed) και Ευρωζώνη (ΕΚΤ)

Trichet (πρώην πρόεδρος ΕΚΤ): Λογικό να αποκλίνει η νομισματική πολιτική σε ΗΠΑ (Fed) και Ευρωζώνη (ΕΚΤ)
Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει πολύ αδύναμη σε σύγκριση με την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ 
Την εκτίμηση ότι η απόκλιση που παρατηρείται, και η οποία διευρύνεται, μεταξύ της νομισματικής πολιτικής που ασκείται στις ΗΠΑ και της νομισματικής πολιτική που ασκείται στην Ευρωζώνη είναι λογική εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC.
Ειδικότερα χαρακτήρισε «πρέπουσα» την απόκλιση μεταξύ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) και της ΕΚΤ, καθώς, όπως είπε, η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει πολύ αδύναμη σε σύγκριση με την αμερικανική οικονομία.
«Ο οικονομικός κύκλος στην Ευρώπη είναι αργοπορημένος σε σχέση με αυτόν στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Trichet, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για καθυστέρηση τριών ετών στον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και στην ευρωπαϊκή οικονομία, σε σύγκριση με των ΗΠΑ.
Ο ίδιος εμφανίστηκε να στηρίζει την απόφαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) να αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2015, σχολιάζοντας πως «ήταν μάλλον σωστή επιλογή», καθώς η απασχόληση στις ΗΠΑ έχει βελτιωθεί σημαντικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης