Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Badri (ΟΠΕΚ): Σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου το 2016 – Αναγκαίο να υπάρξουν συνομιλίες για τα αποθέματα

El-Badri (ΟΠΕΚ): Σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου το 2016 – Αναγκαίο να υπάρξουν συνομιλίες για τα αποθέματα
Η κατάσταση στην αγορά θέτει σε κίνδυνο τις επενδύσεις, σημειώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ
Την ανάγκη να λάβουν χώρα ζωτικής σημασίας συνομιλίες μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, προκειμένου να λυθεί το θέμα της πληθώρας αποθεμάτων πετρελαίου, τόνισε σήμερα, Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Abdalla Salem El-Badri.
Αν και τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ βλέπει ήδη σημάδια ότι η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί το 2016, σημείωσε ότι η κατάσταση στην αγορά θέτει σε κίνδυνο τις επενδύσεις και ότι στις τρέχουσες τιμές, δεν είναι όλες οι επενδύσεις βιώσιμες.
Παράλληλα, τόνισε ότι η υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού» οφείλεται κυρίως στις χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ συμπλήρωσε ότι η αγορά πετρελαίου είναι σε μια φάση σημαντικής αναπροσαρμογής.
Όπως ανέφερε, όλοι οι παραγωγοί πρέπει να καθίσουν και να λύσουν το θέμα της υπερπροσφοράς, ενώ ανέφερε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου είναι αποτέλεσμα των υπερβολικών επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης