Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας, μετά την ανάκαμψη του πετρελαίου άνω των 30 δολαρίων

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας, μετά την ανάκαμψη του πετρελαίου άνω των 30 δολαρίων
Η άνοδος του πετρελαίου και οι ελπίδες για την ανάληψη μέτρων τόνωσης είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφούν τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη του έτους
Θετική τροχιά διέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ύστερα από τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα, ωθούμενα από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου άνω των 30 δολαρίων το βαρέλι, αλλά και από τις ελπίδες ότι κεντρικές τράπεζες, όπως η ΕΚΤ, θα προχωρούν στην ανάληψη νέων μέτρων.
Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,90%, στις 17.110,91 μονάδες και ο δείκτης S&P/ASX 200 στο αυστραλιανό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 1,84%, στις 5.0006,56 μονάδες.
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,75%, στις 2.938,51 μονάδες, ο CSI 300 σημείωσε άνοδο κατά 0,50%, στις 3.128,89 μονάδες, ο China A50 έκλεισε με κέρδη 0,10%, στις 9.263,61 μονάδες, ενώ περί τις 09:40 π.μ. ώρα Ελλάδος, ο Hang Seng κινούνταν ανοδικά, διαπραγματευόμενος στο +1,22% και τις 19.313 μονάδες.
Ο δείκτης KOSPI στη Νότιο Κορέα έκλεισε με άνοδο 0,74%, στις 1.893,43 μονάδες.
Οι ανησυχίες σχετικά με την επίμονη υπερπροσφορά πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» να χτυπήσουν χαμηλό 12 ετών την περασμένη εβδομάδα.
Αυτή η αδυναμία επίσης δημιούργησε μεγάλη μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, όμως την Παρασκευή, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά, κυρίως λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αλλά και εξαιτίας των ελπίδων που δημιουργήθηκαν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην ανάληψη νέων μέτρων.
Όπως αναφέρει η Royal Bank of Canada, η προοπτική περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ αποτέλεσε το στοιχείο εκείνο που βοήθησε τις αγορές που κινδύνευαν να πέσουν σε μια αρνητική αλληλεπίδραση.
Ωστόσο, προσθέτει πως αν και αμφιβάλλει ότι από μόνη της η δράση της ΕΚΤ θα είναι αρκετή για να αλλάξει το κλίμα, εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει μια αναπήδηση από τα υπερπουλημένα επίπεδα σε επισφαλή assets με τη βοήθεια και της ΕΚΤ, κάτι που μπορεί να συμβεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης