Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Οι 8 αναδυόμενες οικονομίες που δεν θα τρομάξουν τον επενδυτή

CNN Money: Οι 8 αναδυόμενες οικονομίες που δεν θα τρομάξουν τον επενδυτή
Οι αναδυόμενες αγορές κρύβουν τεράστιες υπεραξίες γι' αυτούς που έχουν την ικανότητα να τις διακρίνουν
Σας περισσεύουν χρήματα για επενδύσεις και δεν γνωρίζετε σε ποιά αγορά να τα τοποθετήσετε;
Το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ίσως να έχει την απάντηση που αναζητάτε, προτείνοντας οκτώ αναδυόμενες αγορές που «δεν θα σας τρομάξουν», αλλά μάλλον δεν θα τις σκεφτόσασταν.

1. Ινδία
indiaΠρώτη και καλύτερη η Ινδία, η οποία όχι μόνον δεν βιώνει αναταράξεις από το χάος που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η καθίζηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά έχει ωφεληθεί από αυτό, καθώς εισάγει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της.
Η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του πλανήτη, η οποία μάλιστα στο τρέχον έτος εκτιμάται ότι θα επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξής της σε 9%.

2. Κένυα
kenyaΗ Κένυα αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,5% το 2015, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί σε 6,8% εφέτος.
Η αφρικανική χώρα δεν διαθέτει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα - σε αντίθεση με πολλές αναδυόμενες χώρες - γεγονός που της επιτρέπει να είναι προστατευμένη από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Η Κένυα ωφελείται από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου, ενώ απολαμβάνει μια άνθηση του τεχνολογικού της τομέα.

3. Βιετνάμ
VietnamΤο Βιετνάμ κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 6,5% το 2015, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει ισχυρός και εφέτος (6,4%).
Ένα από τα πλεονεκτήματα της οικονομίας της χώρας είναι η μικρή μέση ηλικία του πληθυσμού της, με το 60% των κατοίκων της να είναι κάτω των 35 ετών.
Η οικονομία της ασιατικής χώρας αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από την διακρατική εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ και 11 χωρών του Ειρηνικού Ωκεανού, Trans Pacific Partnership.

4. Χιλή
Chile
Η Χιλή συμμετέχει και αυτή στην εμπορική συμφωνία Trans Pacific Partnership, η οποία αναμένεται να δώσει ώθηση στο εξαγωγικό της εμπόριο.
Οι επενδυτές προσεγγίζουν θετικά τη λατινο-αμερικανική αυτή χώρα, μεταξύ άλλων επειδή κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλουσιότερο μείγμα παραγωγικών τομέων στην οικονομία της, «ποντάροντας» στη διαφοροποίηση.

5. Κολομβία
ColombiaΗ Κολομβία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% το 2015, ο οποίος εκτιμάται πως θα ενισχυθεί σε 2,7% το 2016.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει περικοπές δημοσιονομικών δαπανών και να λάβει άμεσα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της, προκαλωντας αισιοδοξία στους επενδυτές για το μέλλον της.

6. Μεξικό
MexicoΤο Μεξικό αποτελεί μία από τις περισσότερο επιτυχημένες οικονομίες της αμερικανικής ηπείρου, με την οικονομία του να αναπτύσσεται με ρυθμό 2,3% το 2015 και το ΔΝΤ να εκτιμά ότι αυτός θα επιταχυνθεί περαιτέρω σε 2,8% το 2016.
Η ανεργία στη χώρα μειώνεται και το αξιόχρεο του Μεξικό αναβαθμίστηκε το 2015, μετά από τη νομοθέτηση ιδιαίτερα σημαντικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση.

7. Ινδονησία
IndonesiaΗ Ινδονησία, μια χώρα με διογκούμενη μεσαία τάξη, έχει εστιάσει στη βελτίωση του οικονομικού της προφίλ απέναντι στον υπόλοιπο πλανήτη από τότε που επλήγη σκληρά στο πλαίσιο της πρόσφατης χρηματο-οικονομικής κρίσης.
Μεταξύ άλλων, η χώρα έχει μειώσει το δανεισμό της σε ξένο νόμισμα και ιδιαίτερα σε δολάρια ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο ευάλωτη απέναντι στις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.
Επίσης, η Ινδονησία έχει χαλιναγωγήσει επιτυχώς τις δημοσιονομικές της δαπάνες, ενώ έχει θέσει επίσημα όρια για το μέγιστο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.

8. Περού
PeruΤο Περού αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% το 2016. Αν και μία από τις βασικές πηγές εσόδων για τη χώρα είναι η εξορυκτική της βιομηχανία, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία - σε σύγκριση με πολλούς ανταγωνιστές της - στην κατάρρευση των τιμών των βασικών πρώτων υλών, γεγονός που εκτιμάται ιδιαίτερα από την επενδυτική κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης