Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (Blackrock): Η αγορά χρειάζεται να γευτεί αίμα – Έρχονται χρεοκοπίες πετρελαϊκών εταιρειών

tags :
Fink (Blackrock): Η αγορά χρειάζεται να γευτεί αίμα – Έρχονται χρεοκοπίες πετρελαϊκών εταιρειών
Όλο αυτό που συμβαίνει είναι καλό, πρόκειται για μία καλή διαδικασία - Η διόρθωση της αγοράς ξεσκαρτάρει τους αδύναμους, σημειώνει ο CEO της Blackrock
Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Blackrock, Larry Fink, CEO of BlackRock, το χάος στις αγορές τις πρώτες εβδομάδες του 2016 είναι ένας βραχυπρόθεσμος βάσανο για μακροχρόνια κέρδη.
Ο Fink, ο οποίος είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας στον κόσμο, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους σχεδόν 4,5 τρισ. δολ., πιστεύει ότι οι αγορές θα κλείσουν το 2016 υψηλότερα.
Αλλά για να φτάσουν μέχρι εκεί, οι αγορές θα χρειαστούν να βιώσει ένα ισχυρό σοκ.
«Πιστεύω ειλικρινά ότι η αγορά χρειάζεται να γευτεί αίμα» είπε στο CNBC κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με όλα τα πλεονάζοντα αποθέματα.
Στην ενέργεια ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσω χρεοκοπιών κάποιων πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς θα σταματήσουν την εξόρυξη πετρελαίου.
Οπότε όλο αυτό που συμβαίνει είναι καλό.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία καλή διαδικασία.
Αυτή η διόρθωση της αγοράς ξεσκαρτάρει τους αδύναμους».
Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Wall Street βρέθηκε στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα και το sell-off κατά τις πρώτες εβδομάδες του έτους υπήρξε ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης.
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim Partners, Scott Minerd, συμφώνησε με τον Fink, λέγοντας στο CNBC ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να πέσει ακόμη 10%, στο επίπεδο των 1650-1700 μονάδων.
Αυτή η πτώση, είπε ο ίδιος, θα αποτελούσε αγοραστική ευκαιρία.
«Όταν κοιτάει κανείς στον ορίζοντα, βλέπει που βρισκόμαστε, ειδικά σε κατηγορίες αξιών όπως τα τραπεζικά δάνεια και τα προϊόντα υψηλού ρίσκου-αποδόσεων.
Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για να βάζουν οι άνθρωποι τα χρήματά τους να δουλεύουν για εκείνους.
Οπότε δεν ζούμε ένα 2008 ή ένα 2009», καταλήγει.
Άλλοι επενδυτές πάλι είναι περισσότερο με το μέρος των «αρκούδων».
Ο θρυλικός μεγαλοεπενδυτής George Soros δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η Κίνα μεταδίδει τα προβλήματά της στον υπόλοιπο κόσμο.
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου, Ray Dalio, ανησυχεί για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, James Gorman, δηλώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει τις κινήσεις της αγοράς.
Αλλά σύμφωνα με τον Fink, οι κινήσεις των προηγούμενων εβδομάδων ήταν απαραίτητες.
Και καταλήγει: «Δεν γίνεται να έχουμε μία αγορά που θα ανεβαίνει συνεχώς», τονίζει.
«Χρειάζονται αυτές τις διορθώσεις και πρέπει να ανακαλύψει κανείς ποια είναι η πραγματική βάση μία αγοράς.
Και τώρα τη δοκιμάζουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης