Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετος ο Dijsselbloem (Eurogroup) στον καθορισμό ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων

Αντίθετος ο Dijsselbloem (Eurogroup) στον καθορισμό ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων
Οι 28 χώρες της Ε.Ε. πρέπει να εργαστούν από κοινού και όχι κάθε χώρα να λαμβάνει τα δικά της μέτρα, τόνισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης
Τα κράτη της Ε.Ε. δεν πρέπει να θέτουν όρια στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχονται, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
«Πρέπει να το θέσουμε υπό έλεγχο, πρέπει να βάλουμε κάτω τους αριθμούς», σημείωσε ο Dijsselbloem, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ανώτατο όριο στο τέλος».
«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κάθε μέλος της Ε.Ε. να ενεργεί από μόνο του λαμβάνοντας μέτρα, ξεκινώντας να κλείνει τα σύνορα και αυτός είναι ένας δρόμος που δεν θέλω να ακολουθήσω», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «θέλω οι 28 της Ε.Ε. να εργαστούν από κοινού».
Σημειώνεται ότι ήδη ορισμένα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν επανεισάγει τους συνοριακούς ελέγχους, με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, να προειδοποιεί την περασμένη εβδομάδα ότι η Σένγκεν είναι στο χείλος της κατάρρευσης.
Από την άλλη, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Sebastian Kurz, ανέφερε τη Δευτέρα ότι η χώρα του πρέπει να θέσει όριο στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να αποδεχθεί, ενώ ο ολλανδός πρωθυπουργό, Mark Rutte, τόνισε χθες, Πέμπτη, από το Νταβός ότι η Ε.Ε. έχει μόλις δύο μήνες για να βρει μια λύση για την προσφυγική κρίση, πριν η ροή προσφύγων αυξηθεί την επόμενη στιγμή που βελτιωθεί ο καιρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης