Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσοχή συστήνουν HSBC και Capital Economics: Στα πρόθυρα της ύφεσης ΗΠΑ και Ευρώπη...

tags :
Προσοχή συστήνουν HSBC και Capital Economics: Στα πρόθυρα  της ύφεσης ΗΠΑ και Ευρώπη...
Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ευρώπη κινούνται ολοταχώς προς την  ύφεση εκτιμούν όχι ένας, αλλά δύο κορυφαίοι διεθνείς οίκοι, η HSBC και η Capital Economics.
Μάλιστα οι δύο οίκοι προειδοποιούν ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και να μην παρασύρονται από τυχόν περιστασιακά ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία.
"Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν πρόκειται να ξεπεράσει σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση το 1,3%" δηλώνει ο Kevin Logan, επικεφαλής αναλυτής της HSBC.
"Επενδυτές, μην παρασύρεστε από τυχόν ανάκαμψη του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών στο τρίτο τρίμηνο", προειδοποιεί από την πλευρά του ο Logan Jonathan Loynes, οικονομολόγος της Capital Economics. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρωπαϊκή οικονομία είναι έτοιμη να εισέλθει εκ νέου στην ύφεση.
Κατά τους δύο αναλυτές, το στοιχείο εκείνο που αποδεικνύει ότι ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται πλέον ορατά αντιμέτωπες με τον κίνδυνο νέας ύφεσης είναι η στασιμότητα που επιδεικνύεται στο σκέλος των καταναλωτικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης