Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Υποχώρησε στην 81η θέση η Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας – Τα προβλήματα για το επιχειρείν

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Υποχώρησε στην 81η θέση η Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας – Τα προβλήματα για το επιχειρείν
Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για το επιχειρείν στην Ελλάδα
Στην 81η θέση υποχώρησε η Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2015-2016 από την 80ή θέση στην οποία βρισκόταν πέρυσι.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ παρουσιάζει την έκθεσή του για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, μια αξιολόγηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας ανά την υφήλιο.
Η οικονομική ισχύς κάθε χώρας καθορίζεται από την ανάλυση 12 πυλώνων, περιλαμβανομένης της δυνατότητας για καινοτομία, υποδομές, αλλά και παράγοντες υγείας, που δημιουργούν 114 ξεχωριστούς δείκτες, οι οποίοι διαμορφώνουν τον δείκτη παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, που προσπαθεί να ρίξει φως στους παράγοντες εκείνους που συμβάλλουν στην εθνική παραγωγικότητα και ευημερία.
Βάσει, λοιπόν, αυτών των στοιχείων, κάθε χώρα βαθμολογείται ανά πυλώνα, ενώ παρουσιάζονται επίσης και οι πιο προβληματικοί παράγοντες για να έχει κανείς επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, πρώτος παράγοντας που συμβάλλει αρνητικά στο επιχειρείν είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και ακολουθούν η αναποτελεσματική κρατική γραφειοκρατία, η μη σταθερές πολιτικές, η περιπλοκότητα των φορολογικών κανόνων, οι φόροι, αλλά και η διαφθορά.

Ο Δείκτης Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2015-2016
forum.jpg

Embedded image permalink

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης