Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (Κομισιόν): Να απελαύνονται όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο και διεθνούς προστασίας

tags :
Katainen (Κομισιόν): Να απελαύνονται όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο και διεθνούς προστασίας
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση με την προσφυγική κρίση υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Την θέση ότι όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα πρέπει να απελαύνονται από την Ευρώπη και να επιστρέφουν στις πατρίδες τους διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Jyrki Katainen.
Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Katainen  υποστήριξε ότι «πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη ανθρώπινα».
«Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και εμείς πρέπει να σεβαστούμε αυτήν την επιθυμία τους.
Παράλληλα όμως πρέπει να εξετάσουμε πόσο βιώσιμη είναι αυτή η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη» υποστήριξε ο Katainen από το Davos της Ελβετίας, όπου η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη είναι από τα φλέγοντα ζητήματα των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
«Έχουμε ένα σχέδιο κατανομής και διανομής των μεταναστών.
Επίσης συνδράμουμε τα κράτη-μέλη έτσι ώστε να ελέγχουν καλύτερα τα σύνορα τους, καθώς αυτό είναι προϋπόθεση για την ελευθερία της κίνησης στην Ευρώπη.
Επιπλέον, καθιστούμε τις διαδικασίες πιο σύντομες ώστε να επιστρέφουν στις πατρίδες τους αυτοί που δεν δικαιούνται της διεθνούς προστασίας» υπογράμμισε ο Katainen, ο οποίος παραδέχθηκε πως η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά το προσφυγικό.
Όπως είπε, είναι αναγκαίο να βελτιωθεί η διαδικασία και ο σχεδιασμός ώστε όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στις πατρίδες τους.
«Οι υποδομές μας δεν έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να υποδεχθούν τόσους πολλούς ανθρώπους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνεπώς είναι πράγματι μια τεράστια πρόκληση για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης