Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές, παρά τη μεταβλητότητα στην Ασία – Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές, παρά τη μεταβλητότητα στην Ασία – Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ
Η πλειονότητα των αναλυτών δεν αναμένει νέες σημαντικές αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Ανοδική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Πέμπτη, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αν και δεν αναμένονται νέες σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της ΕΚΤ, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το αν οι εκ νέου πτώση στην τιμή του πετρελαίου, οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την Κίνα και η αδυναμία των χρηματοπιστωτικών αγορών θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Νωρίτερα στην Ασία, οι αγορές κινήθηκαν εκ νέου πτωτικά, αν και οι απώλειες ήταν περιορισμένες σε σχέση με αυτές της Τετάρτης, εξαιτίας των ανησυχιών για την Κίνα και των νέων χαμηλών για την τιμή του πετρελαίου.
Στα της συνεδρίασης στην Ευρώπη, περί τις 10:40 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,21%, στις 9.408,80 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,54%, στις 5.705,30 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι, σημειώνει άνοδο 0,53%, στις 4.148,30 μονάδες.
Έντονα ανοδικά κινούνται οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη να καταγράφει κέρδη 0,85%, στις 8.350,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να ενισχύεται κατά 1,24%, στις 18.179 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,83%, στις 324,96 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης