Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχαστικό μήνυμα Padoan για τις τράπεζες στην Ιταλία: Παρά τις απώλειες στο χρηματιστήριο, το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό

Καθησυχαστικό μήνυμα Padoan για τις τράπεζες στην Ιταλία: Παρά τις απώλειες στο χρηματιστήριο, το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό
Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι στερεό, προχωράει μπροστά και, όχι χωρίς λόγο, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα και ελκυστικά στα οποία μπορεί κανείς να επενδύσει, σημείωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών
Μήνυμα προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές, μετά τις σοβαρές απώλειες που καταγράφουν οι ιταλικές τράπεζες στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο, απέστειλε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό.
«Σήμερα καταγράφονται μεγάλες αναταράξεις που αντικατοπτρίζουν αυτό που συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο. Πέραν τούτου, το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι στερεό, προχωράει μπροστά και όχι χωρίς λόγο, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα και ελκυστικά στα οποία μπορεί κανείς να επενδύσει», σημείωσε ο Padoan σε δηλώσεις του.
Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena έχει ανασταλεί στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά τις απώλειες 18,23% στις 12:24 μ. τοπική ώρα, ενώ σήμερα αποφασίστηκε και η επέκταση της απαγόρευσης του short selling στη μετοχή της μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, 21 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ο οποίος ενέκρινε το περασμένο έτος μια αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, Fabrizio Viola, επίσης θέλησε να καθησυχάσει τους μετόχους της, χωρίς ωστόσο επιτυχία, υποστηρίζοντας ότι τα έσοδά της αυξάνονται ενώ τα κόστη μειώνονται σημαντικά.
Σημαντικές απώλειες, πέραν της Monte dei Paschi, καταγράφουν η Banco Popolare (-6,98%), η Banca Popolare Milano (-4,57%), η Ubi Banca (-4,56%) και η Unicredit (-4,53%).
H πτώση που καταγράφουν οι ιταλικές τράπεζες οφείλεται στον φόβο των επενδυτών μετά την κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις απομειώσεις δανείων σε ορισμένες ιταλικές τράπεζες, μια διαδικασία, που αν και η Φρανκφούρτη χαρακτηρίζει «ρουτίνα», ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα να κρούσει συναγερμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης