Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petronas: Ετοιμάζει περικοπές δαπανών 11,4 δισ. δολ. λόγω της ραγδαίας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου

tags :
Petronas: Ετοιμάζει περικοπές δαπανών 11,4 δισ. δολ. λόγω της ραγδαίας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου
Η Petronas αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη μαλαισιανή οικονομία
Η μαλαισιανή πετρελαϊκή Petronas (Petroliam Nasional Bhd.), σύμφωνα με το πρακτορείο marketwatch, φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα της Shell, σχεδιάζοντας περικοπή δαπανών της τάξεως των 11,4 δισ δολαρίων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προχωρώντας και σε απολύσεις προσωπικού!
Με την τιμή του αργού πετρελαίου να υποχωρεί στα 28 δολάρια , η πολιτική αυτή, που ενδέχεται να την ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες, φαίνεται να είναι φυσική εξέλιξη των γεγονότων.
Παρ’ όλα αυτά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μία περαιτέρω μείωση των κερδών της εταιρίας καθώς θα περιορίσει την εγχώρια και διεθνή οικονομική της δραστηριότητα!
Η Petronas, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Ασίας και ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Μαλαισιανή οικονομία, περίπου το 1/3 του ετήσιου προϋπολογισμού.
Την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak, θα καταθέσει τροπολογία για τα σχέδια δαπανών της κυβέρνησης, μιας και ο τρέχων προϋπολογισμός βασιζόταν στην πολύ υψηλότερη τιμή του αργού πετρελαίου των 48 δολαρίων το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης