Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Σκληρή κριτική στη Hillary Clinton για αμοιβές 600 χιλ δολ από την Goldman Sachs

Business Insider: Σκληρή κριτική στη Hillary Clinton για αμοιβές 600 χιλ δολ  από την Goldman Sachs
Ο αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, κατηγορεί την αμερικανίδα πρώην ΥΠΕΞ για διαφθορά
Επίθεση κατά της αντιπάλου του για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, Hillary Clinton, εξαπέλυσε ο γερουσιαστής του Vermont, Bernie Sanders, κατά τη διάρκεια του debate των υποψηφίων το βράδυ της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2016, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η Clinton τη Wall Street.
«Η πρώτη διαφορά είναι ότι δεν παίρνω χρήματα από τις μεγάλες τράπεζες.
Δεν λαμβάνω αμοιβές για προσωπικές αμοιβές από την Goldman Sachs», σημείωσε στην απάντησή του ο Sanders, προκαλώντας ελαφρύ χειροκρότημα, αλλά και γιουχάρισμα από κάποιον από το κοινό.
Στη συνέχεια ο Sanders προχώρησε σε ανάλυση της θέσης του για τη διάσπαση των μεγάλων τραπεζών.
«Αυτό που θα έκανα θα ήταν να καταλάβω ότι όταν έχεις 3 από τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες να είναι σήμερα μεγαλύτερες από ότι ήταν πριν τις διασώσουμε, επειδή ήταν «πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν», μου είναι σαφές το τι πρέπει να γίνει», είπε ο ίδιος.
«Πρέπει να σπάσουμε αυτά τα τεράστια οικονομικά ιδρύματα», συνέχισε.
Έπειτα από αυτό, η Clinton και ο Sanders είχαν μία επί μακρόν αντιπαράθεση σχετικά με τους κανόνες και τη ρύθμιση της Wall Street.
Ο Sanders επιχειρηματολόγησε υπέρ της επαναφοράς του νόμου Glass-Steagall, ο οποίος διαχώριζε τις παραδοσιακές τράπεζες από τις επενδυτικές.
Η Clinton από τη μεριά της υποστήριξε ότι το σχέδιό της, που εστιάζει στη σκιώδη τραπεζική, θα ήταν πολύ πιο δυνατό.
Η αντιπαράθεσή τους κλιμακώθηκε όταν ο Sanders ανέφερε ένα παράδειγμα για το «πόσο διεφθαρμένο» είναι το σύστημα.
«Πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο 5 δισ. δολ. στην Goldman Sachs», είπε.
«Η Goldman Sachs έχει δώσει σε αυτή τη χώρα δύο υπουργούς Οικονομικών, έναν με τους Ρεπουμπλικάνους και έναν με τους Δημοκρατικούς».
Συνέχισε απευθυνόμενος στην Clinton.
«Έχετε λάβει πάνω από 600.000 σε αμοιβές για ομιλίες σας από την Goldman Sachs μέσα σε ένα χρόνο».
Το βρίσκω πολύ περίεργο που ενώ ένα πολύ σημαντικό οικονομικό ίδρυμα που πληρώνει 5 δισ. σε πρόστιμα για παρανομίες, κανένα στέλεχός της δεν κατηγορείται από τη δικαιοσύνυη, ενώ τα παιδιά που καπνίζουν μαριχουάνα πάνε στη φυλακή».
Η Clinton απάντησε λέγοντας ότι ο Sanders είναι υπεύθυνος «για την άρση των κανόνων στη χρηματιστηριακή αγορά το 2000, για την απομάκρυνση των αστυνομικών από τους δρόμους, για το ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης των Futures Εμπορευμάτων δεν μπορούν πλέον να ρυθμίσουν την αγορά swaps και παραγώγων, τα οποία ήταν από τους βασικούς παράγοντες για την κατάρρευση του 2008».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης